10.7.

Juha:

Auswitczh-Birkenau. Viime yönä kaksi laitonsa SS-upseerijuutalaisturistia pitkin kuolemanraitti.
Minä naisena, en halpana, ja pelkäsin sakkoja ja kk-sarjaa valonheittimien ja kiiltomaojen loisteessa. Ei satanut tulta ei tulikiveä, ei.
Emme päässeet parakkiin yöksi nukkumaan. Liikaa vahteja. Jäi harmittamaan.

Sofia ja Juha...vai Johanna? =D


Jussi:

edelleen paluuta Wielichkaan...
...päästyämme autolle paikallinen "nuori mies" tahtoi innokkaasti liittyä seuraamme. Tuo jalo puolalaismies ei osannut yllättäen puhua muuta kuin puolaa ja sitäkin vain kaksihampaisesti.
Meillä kaikilla on omat omituisuutemme kuten Antin sadistinen eläinten raajojen irroittaminen. Tällä puolalaismiehellä ilmeisesti oli jopa kohtuullisen vakava niin sanottu öljyfetissi. Mutta kuten tiedetään öljy sopii minne vain.

Arvoitukseksi jäi mitä miehen savuke mahdollisesti mahtoi sisältää.

"kaikki hyvät asiat ovat muovia" - H.O. von Converse 2001 -

Saman päivän ilta Auschwitzissa - Leaurs'n tähtikuvio. (st.Leaurs 1637)

Sofia:

"For ever let this place be a cry of despair and a warning to humanity where the nazis murdered one and a half million men, women and children from various countries of Europe" - muistopatsaan teksti

Tuhkalampia, hautakiviä, raunioita, Savupiippuja, piikkilankaa, parakkeja ja puita silmänkantamattomiin. Krematorioiden välissä pidettiin piknikki. Hiljaisuus kaikui huutoja, käryä, savua, hikeä, verta, saastaa ja kuoleman jättämää liikkumattomuutta.
Ei ole sanoja vain tuska ja kyyneleet.
Lähtiessämme alueelta nääntynyt kissanpentu kiehnäsi ja seurasi jonkin aikaa. Jäi kuitenkin taa, aution kuolemanleirin ainoa asukas. Ja matkamme jatkuu Prahaan päin.