11.7.

Yksityiskohtia: liikennemerkki Tsekkiläisittäin


Antti:

Praha, Tsekki 19:30 paikallista aikaa
Paikallinen kaupunkikierros osoittautui mielenkiintoiseksi. En tiedä johtuuko tottumuksesta vai mistä, mutta kaupunki oli selkeämpi suunnistaa kuin aiemmat tuttavuudet.
Ehkä osansa toi selkeä kartta sekä suunnistuksen keskipisteenä toiminut keskustori, josta nyt pienen totuttelun jälkeen osaa hostellille vaikka unissaan. Niin, eilinen/edellinen yö meni jossakin Kosovon mäessä, jonne Jussi suunnisti puolitokkurassa. Se oli varmasti epäturvallisin autollayöpymispaikka tähän mennessä. Siitä huolimatta suurimmaksi ongelmaksi koitui paikallinen eläkelläismies, joka halusi meidän siirtävämme autoamme hänen autonsa tieltä. Tämäkin mies käyttäytyi erittäin kohteliaasti resuista reissuporukkaa kohtaan.
...niin tai näin, nyt olemme ensimmäistä yötä reissun päällä tilanteessa, jossa kaikilla on tasavertainen nukkumapaikka.
Hostellissa nukutaan isoissa huoneissa, ns. bungaloweissa, joissa nukkuu kerralla n. 40-50 ihmistä. Jussin sivuhuomautus alasängystä: "antti, mä luulen että mä olen laihtunut, mun maha ei roiku enää." Vittu. Hyvä että edes joku tuntee kohenevansa.
ja taas syttyy suitsuke. valo (ja tuoksu) kiertolaisen elämään.
Koin ensimmäisen kulinaristisen vegaanikokemuksen sitten reissun alun, kun kävimme eräässä Hare Krishna -mestassa syömässä. Paikassa oli puolensa: ruoka oli halpaa ja sitä oli paljon, mutta se ei ollut mitenkään erityisen hyvää. jotkin ruokalajit menivät yli hilseen joten jätimme ne Jussin kanssa maistamisen tasolle. Erikseen ruokaan myyty, täytetty leipä (kaalia ja juustoa) oli kuitenkin aterian helmi. Niin tai näin, Jussilla sekosi pakki pahanpäiväisesti ja nyt olemme taas hostellissa parantelemassa. This is life =)