14.7.

Antti:

Riva del Garda, Italia (Garda-Järvi)

Edellisenä päivänä jätimme jo aamusta lähes paratiisiksi luonnehditun kanoottikeitaan leirintäalueen, jossa ihmiset olivat mukavia ja alkoholi halpaa.
Suuntasimme bussin keulan kohti Etelää, ja ajoimme koko päivän (ja yön) vaihtaen valtakuntaa tiuhaan tahtiin. Upeat vuoristomaisemat saivat päivän retkelle arvoisensa loppupisteen kun leiriydyimme Garda-järven rannalle Italiassa.
Spinkin tehohäviöt (väliaikaiset sellaiset) eivät valitettavasti olleet mitään harhaa, vaan niitä esiintyi tasaisin väliajoin. Kuin ihmeen kaupalla, ne palasivat takaisin vielä juuri parahiksi ennen Garda-järven nousuja, aivan kuin ZAM säästelisi voimiaan aina olennaisimpaan...
Tehohäviö-vikakin on paikallistettu: hyvän asiasta tekee se, että se on moottorin ulkopuolinen vika (moottori siis edelleen OK), huonon taas se, että jäljelle jäävät vaihtoehdot, jarrut sekä vaihdelaatikko ovat melkein yhtä ikäviä vaihtoehtoja, näistä jälkimmäinen vaikeampitöinen korjata.
...mutta matka jatkuu Garda-järveltä Etelään, Kaakkoon...

gardan rantaviivaa


Juha:

Yö Gardalla. Tasainen maailma ja kestämätön ilon vaikerrus. Odottavan ahdistus on pitkä. Enteet kävivät toteen niinkuin enteet aina käyvät. Ja toisen laisina kuin odotin niin kuin enteet aina tekevät.
Se tuli unessa ja oli niin kaunista. Herääminen oli haikeaa ja itkin taas. Garda täytti tehtävänsä ja linnan tornissa punaviini oli yksin juotuna hyvää. Taas.