15.7.

Sofia:

Riccione
Tuhannet rantalomalaiset tirisevät aurinkotuoleissa, aallonmurtajilla, terasseilla, hiekalla. Yksisuuntaisten katujen seuraaminen keskellä yötä toi meidät parkkipaikalle rannan eteen. Rauta ja tie, täynnä kauppoja oikeastaan kattaa koko alueen. On kuuma, kaikki me olemme palaneet. Sade yrittää tulla mutta armoton helle lannistaa sen. Kuivuneet silmät eivät vuoda.
Leirintäalue vieressä on kallis mutta sen suihkut, vessa ja muu käyttö käytännössä ilmaista jos ei maksa, kävelee vain sisälle. Tämä on tällainen paikka johon tullaan viikoksi ottamaan aurinkoa ja maksetaan kaikesta turistihinta. Toiselle taivas, toiselle helvetti. Kuudes matkustajamme Pete pakkasi rinkkansa ja jatkoi matkaa. Ehkä tämä tukahduttava ahdistus oli liikaa. Pusertaa.
Tuntuu kuin olisin juuri löytänut jotain mutta tuulenpuuska tempoaa sen kädestäni ja se katoaa. Kun kumarrun kurottamaan syöksyn tuulen riepottamana alas rotkoon. Asiat alkavat mennä taas vapaapudotusta. Harmonian hetket ovat niin kovin kauniita mutta katoavaisia. Tahdon lähteä, en tiedä minne, miksi. Tietämättömyyden kirpeät hedelmät, kannetaan eteeni mutten tahdo niitä. Kävelen toiseen suuntaan, Syön muurahaisia hymyillen.
Olemisen sietämätön keveys.

Antti:

Riccione,Rimini
Garda ylitti odotukset. Mikä Turistirysä! Mikä Maisema! Silti siitä sai tarpeekseen, puutumiseen asti. Kapeat kujat sekä turisteja kojuihinsa ahneesti hankkivat kojumyyjät saavat jäädä kun illan syttyessä suunnistamme kohden maailman reunaa.
Eteläisin paikka, jonne Spinkin matka vie on Rimini, tyypillinen hiekkaranta-turistirysä italian itärannikolla. Milano 350, Rooma 300, Ravenna 60, Firenze 150. Spink lipuu italian öisiä teitä. vältämme autostradaa, betoniporsaita ja vaikeuksia, vaan silti poliisit pysäyttävät meidät: ei ongelmia, hymy koppalakin alla, ja matka jatkuu, ohi kiväärin, ohi lukuisan kaupungin. Rimini elää yöllä, kylpee valossa. Vaikka Spink toimii moitteetta, vie meren löytäminen silti kauan. ja parkkipaikka. YÖ.
Garda-järven aurinko on polttanut ihon, joka kaipaa viileän ympäristön.
Nukun katolla, taas.

yksityiskohtia: Liikennemerkki. Tyyliä menomies, mallia Italia