25.7.

Antti:

@Amsterdam, Hollanti
Päivä oli taas osoittava sen syyn (ja äksönin) miksi matkalle lähdettiin. Auto saatiin kuntoon jo puolilta päivin, kun eräs taiteilija (VW Golfin omistaja) neuvoi meidät visiitille pariisin volkkariliikkeeseen, jossa heikolla englannilla saksalaista automerkkiä edustanut JimmyBoj lähti matkaamme autoa katsomaan. Saimme paluukyydin Pololla... ei mikään loistoauto, mutta kyyti osoitti meidän matkannen ZAMilla kauan: "Mikä tämä on? autoko? tämähän kiihtyy! eikä pidä ääntä!" Niin. Jimmyn kanssa autolle, jossa todettiin samat ongelmakohdat kuin edellisenä iltana olimme itse todenneet. Sähköt-tai-bensapumppu. Jimmy kokeilee bensapumpun, toteaa sen toimivaksi. sähkövika...
Jostain kumman syystä tulen avanneeksi jälleen virranjakajan, ja samalla hetkellä Jimmy saa saman ymmärryksen: katkojankärjet! Auton liikuttelu osoittaa, että kärjet olisi voinut korvata rautatapilla: ne eivät katko, ne seisovat. Hyökkään ruuvarin kanssa kimppuun Jimmyn katsoessa epävarmana vierestä: "are you sure what you are doing?" "YEAHYEAH!". Säätöä. hienosäätöä. Kansi paikoilleen. Käynnistys... WROOM, ja kone kiertää taas. Jimmyn hermot saavat levon: "Do you smoke?"
Matka jatkuu oitis kohti pohjois-Ranskaa. Matkalle jää Championin huoltoasemalle bensakorkki, jonka ansiosta vuodamme 50km matkalla n. 10 litraa ylimääräistä bensaa. Takaisku muutenkin tiukkaan budjettiin. Korkki korjataan puolalaisilla kumihanskoilla ja matka jatkuu. Harhaan. EI minun päiväni... edes kuskina.

Belgian puolella Jussi hyppää Rattiin. Emme vaihda Belgian rahaa; emme pysähdy, kuin kerran: McDonaldsin länsimainen ilmaisvessa saa jälleen kerran osoittaa vieraanvaraisuutensa joukolle suomalaisturisteja, tarjota käymälän, sokerit, paperit ja ketsupit... Ilmaiseksi. ei pennin hyrrää. Ja matka jatkuu Hollantiin. Rajalla happorahaa: Guldeneita. 50 guldenia on harmaa kuin saharan pieru, niin ettei roskapaperista erottaisi, 10 Guldenia taas kuin jonkin Psykedeelisen Tripin piirrostuotos... aivan kuin tämä maa tietäisi maineensa, eikä edes yrittäisi peitellä sitä. Rajamuodollisuudet... olemattomat... NIITÄ EI OLE! EU on jo sitä mitä siitä tehdään, Liittovaltio. Mukanamme olisi voinut kulkea mitä tahansa aseista huumeisiin. huomaamatta, tai kenenkään tietämättä. Sairas maailma, sairaita sen asukit. Mutta matka jatkuu, P-paikalle Shellin takapihalle lähelle Damia. Teltta pystyyn, mutta minä nukun katolla intin viltissä, taas.

Juha:

Ollaan taas pysähdyksissä, nimettömässä Hollannissa.
Spink vinkuu, ei pahalla tahdolla, ei muuten, kunhan vinkuu. Kohta ollaan taas liikkeellä, kai. Öisin käy tämä auto hajoamassa.