tietoturvaa ilmaiseksilogo

  Ohjelmat

  KerioKerion Personal Firewall on kotikäyttössä ilmainen palomuuriohjelma. Samaa ohjelmaa myydään yrityksille työasemapalomuuriksi, joten siinä on kattavat ominaisuudet niin sääntöjen kuin logejenkin osalta. Monien mielestä Kerio on paras ilmainen palomuuriohjelma, ja voittaa ominaisuuksissan myös useat maksulliset palomuuriohjelmat.
  Palomuuritoimintojen lisäksi Kerioon kuuluu myös Pop-up ikkuinoiden sekä Mainosbannerien esto. Kerio osaa myös blokata Spyware-ohjelmia sekä yksityisyyssuojaa haittaavia tracking-evästeitä. Kaikenkaikkiaan monipuolinen, ja tietenkin ilmainen palomuuriohjelma.

  Lataa Kerio Personal Firewall täältä
  Kerion kotisivut  SygateSygate Personal Firewall on toiminnoiltaan hyvin yksinkertainen palomuuri, joka ei vaadi suurempaa tietämystä palomuurien toiminnasta. Siinä on perus palomuurin ominaisuudet, toimii varmasti ja rasittaa konetta mahdollisimman vähän.
  Itse olen käyttänyt Sygatea jo pitkään ja tottunut sen logiikkaan. Sygaten suurin ongelma on kuitenkin se, että se on maksullisen isoveljensä riisuttu versio, mikä näkyy harmaina kohtina asetusluettelossa: ilmaisversion joitakin asetuksia ei voi muuttaa, vaan ne on lukittu. Sygate on kuitenkin kaikenkaikkiaan erinomainen ensimmäistä palomuuriaan asentavalle, ja sen kanssa ei taatusti kone hyydy tai sormi mene suuhun.

  Lataa Sygate Personal Firewall täältä
  Sygaten kotisivut  GrisoftGrisoftin kehittämä AVG (Anti-Virus Grisoft) Free edition -ohjelma on kotikäyttäjille ilmainen virustentorjuntaohjelma. Siinä on ilmaiset tunnistustietokannan päivitykset, sekä laaja valikoima ominaisuuksia, kattaen myös boot sector-virusten skannauksen joka kerta ennenkuin koneen käyttöjärjestelmä käynnistyy.
  AVG:n ainut huono puoli on se, että se on "yksinkertaistettu" versio maksullisesta isoveljestään, mutta tätä ei huomaa ohjelman monipuolisuudessa, eikä myöskään päivitystiheydessä, sillä Free editionille julkaistaan täysin samat päivitykset kuin maksulliselle versiollekin, samaan aikaan.

  Lataa Grisoft AVG Free edition täältä
  Grisoftin kotisivut  H+BEDV Datentechnik GmbHH+BEDV Datentechnik GmbH on saksalainen tietotekniikkayritys, joka ylläpitää ilmaista AntiVir Personal Edition virusskanneri-ohjelmistoa sekä sen päivitystä. AntiVir on yksinkertainen mutta perus virusskanneritoiminnot sisältävä kotikäyttöön ilmainen virusskanneri, jolla ylläpidät tietokoneesi tietoturvaa viruksien osalta.
  AntiVir:istä on olemassa myös maksullinen ja huomattavasti ilmaisversiota monipuolisempi maksullinen versio H+BEDV:n kotisivuilla.

  Lataa AntiVir Personal Edition täältä
  H+BEDV Datentechnik GmbH kotisivut  PuttyPutty on pääosin yksityishenkilö Simon Tathamin kehittämä ja ylläpitämä ohjelmistokokonaisuus. Putty-ohjelmista löytyy omat versionsa niin SSH1 ja SSH2 -yhteyksille, kuin myös SCP ja SFTP-yhteyksiinkin tarkoitetut ohjelmat. Putty on pieni, ilmainen ja pippurinen yhteysohjelmisto joka hoitaa hommansa eikä syö koneen tehoja.

  Lataa Putty-ohjelmat täältä
  Putty-ohjelmien kotisivut
  Simon Tathamin kotisivut

lindstorm.org