tietoturvaa ilmaiseksilogo

  Virusskannerit

  Mikä on virusskanneri?

  Virusskanneri (engl. virus scanner) on tietokoneohjelma joka etsii tietokoneelta viruksia, ja osaa tunnistaa ne. Useimmat virusskannerit osaavat myös poistaa lähes kaikki tunnistamansa virukset.

  Yhä useammat uudet virukset muodostavat tietoturvariskin tarttuessaan tietokoneelle johtuen juuri niiden kehittyneistä ominaisuuksista. Virusskannerin tehtävänä on tunnistaa ja eliminoida virus tietokoneelta ennenkuin se ehtii aiheuttaa tietovuotoa tai edes tarttumaan koneelle. Hyvä virusskanneri toimii tietokoneella jatkuvasti, mutta huomaamattomasti taustalla ja näkyy koneen käyttäjälle heti ongelmien ilmaannuttua.


  Ohjelmat

  GrisoftGrisoftin kehittämä AVG (Anti-Virus Grisoft) Free edition -ohjelma on kotikäyttäjille ilmainen virustentorjuntaohjelma. Siinä on ilmaiset tunnistustietokannan päivitykset, sekä laaja valikoima ominaisuuksia, kattaen myös boot sector-virusten skannauksen joka kerta ennenkuin koneen käyttöjärjestelmä käynnistyy.
  AVG:n ainut huono puoli on se, että se on "yksinkertaistettu" versio maksullisesta isoveljestään, mutta tätä ei huomaa ohjelman monipuolisuudessa, eikä myöskään päivitystiheydessä, sillä Free editionille julkaistaan täysin samat päivitykset kuin maksulliselle versiollekin, samaan aikaan.

  Lataa Grisoft AVG Free edition täältä
  Grisoftin kotisivut  H+BEDV Datentechnik GmbHH+BEDV Datentechnik GmbH on saksalainen tietotekniikkayritys, joka ylläpitää ilmaista AntiVir Personal Edition virusskanneri-ohjelmistoa sekä sen päivitystä. AntiVir on yksinkertainen mutta perus virusskanneritoiminnot sisältävä kotikäyttöön ilmainen virusskanneri, jolla ylläpidät tietokoneesi tietoturvaa viruksien osalta.
  AntiVir:istä on olemassa myös maksullinen ja huomattavasti ilmaisversiota monipuolisempi maksullinen versio H+BEDV:n kotisivuilla.

  Lataa AntiVir Personal Edition täältä
  H+BEDV Datentechnik GmbH kotisivut

lindstorm.org