tietoturvaa ilmaiseksilogo

  Virusskannerit

  Mikä on salattu yhteys?

  Salattu (tai suojattu) yhteys (engl. secured connection) tarkoittaa yhteyttä tietokoneesta Internettiin, jonka lähtevä ja tuleva tieto salataan siten, että sitä ei voi lukea suoraan. Tällöin salattu tieto ei ole ulkopuolisen ymmärrettävissä, vaikka tieto joutuisikin hänen haltuunsa, mikäli hän ei osaa purkaa salausta. Salauksen purkaminen vaatii avaimen, jota salaus käyttää. Salattua yhteyttä ei tarvita, mikäli katselet esimerkiksi Internetin julkisia sivuja, tai siirrät Internettiin julkiseksi tarkoitettua materiaalia. Sen käyttöä sen sijaan suositellaan silloin kun lähetät salaiseksi tarkoitettua tietoa, esimerkiksi pankkikortin numeroasi tai muita salaisia tietoja.

  Salausmenetelmiä on useita riippuen siitä, missä yhteydessä salausta käytetään. Internet-sivujen salausmetodit ovat yleensä selaimiin sisäänrakennettuja SSL-salauksia. Palvelinyhteyksissä käytetään SSH-salausta, ja nykyään suosiossa olevaa SSH2 salausta ykkösversion haavoittuvuuden vuoksi, sekä tiedostonsiirrossa SCP sekä SFTP -protokollia, jotka ovat tietenkin salattuja. Arkaluontoista tietoa sisältävien sähköpostien lähetyksessä käytetään PGP-salausta, joka samalla myös varmistaa lähettäjän aitouden.  Ohjelmat

  PuttyPutty on pääosin yksityishenkilö Simon Tathamin kehittämä ja ylläpitämä ohjelmistokokonaisuus. Putty-ohjelmista löytyy omat versionsa niin SSH1 ja SSH2 -yhteyksille, kuin myös SCP ja SFTP-yhteyksiinkin tarkoitetut ohjelmat. Putty on pieni, ilmainen ja pippurinen yhteysohjelmisto joka hoitaa hommansa eikä syö koneen tehoja.

  Lataa Putty-ohjelmat täältä
  Putty-ohjelmien kotisivut
  Simon Tathamin kotisivut

lindstorm.org